5 tips till hälsosammare hud!

Teknologin inom hudvård har kommit en lång våg och många metoder för en finare hud har framhävts. Idag kan vi se att huden kan snabbt bli torr och främja åldrandet, därmed är det viktigt att använda sig av återfuktande medel som ger dig ditt glow tillbaka. Nedan presenteras 5 tips på hur du kan förbättra din hud och vilka produkter du kan använda.

1. Återfukta din hud

Torr hud är något som nästan alla har upplevt och vi alla kan erkänna att det är inte trevligt. Torr hud framkommer av varierande anledningar, vissa är födda med torr hud men torr hud drabbar alla som inte tar hand om sin hud på rätt sätt.
Det är viktigt att alltid återfukta din hud och se till att produkterna du använder inte är det som gör din hud torr. 5HP-Youth Cream från FILLMED är en ny och avancerad produkt som många av våra kunder upplevt hjälpt de med deras torra hud.

2. Kläm inte den!

Det är svårt att motstå, men du måste!
Det allra bästa du kan göra för att förhindra att din hud blir inflammerad är att inte klämma dina finnar du får, speciellt på ansiktet. Det finns 5 anledningar till att sluta klämma din finne:
1. Inflammation: genom att peta och klämma på finnen förvärrar du inflammationen och skadar även talgkörteln. 
2. Sårskorpor: Det är svårt att motstå sårskorpan men du måste bryta cykeln och skapa bättre rutiner för kommande finnar.
3. Ärrbildning: Efter sårskorpan kommer något som vi alla är rädda för, ärrbildning. Klämmer du dina finnar ökar risken för ärrbildning.
4. Missfärgning: när du klämmer på finnen skapar du även en missfärgning som kan vara permanent, det heter postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) och ökar ju mer du klämmer.
5. Infektion: Sist men inte minst, när du klämmer finnen öppnar du ett sår som välkomnar alla typer av bakterier. Dessa bakterier kan skapa en infektion, vilket kan ge ett permanent märke och andra komplikationer.

3. Acneärr? Vi har förbättringen

Det är besvärligt med acneärr och skadar dig inte bara fysiskt, utan påverkar även dig psykiskt.
Acneärren är följderna av Acnebildningar. Om du har Acne är det viktigt att du söker vård och inte låter den sprida sig över ansiktet där den kontinuerligt lagrar ärren. 

Om du redan låtit det gå så långt att du har acneärr finns det lösningar som kan förbättra din hud. Microneedling är en behandling som fått mycket uppmärksamhet. Behandlingen har visat ordentliga resultat på patienter med acneärr. Läs mer om microneedling här.

4. Skydda din hud

Att skydda sin hud är något vi alla vet om men kanske inte alltid gör. Något man kan börja med när de kommer till att skydda sin hud är rengöring. Vatten är återfuktande, det bästa man kan börja göra är att tvätta ansiktet varje morgon och kväll. Innan du applicerar någon typ av hudkräm eller medel är det otroligt viktigt att man rengör sin hud och händer ordentligt. Bakterier är din värsta fiende!

Det finns många krämer där ute, vissa nya och vissa som funnits länge. Det vi skulle rekommendera är att använda sig av produkter från FILLMED. De har naturliga ämnen som får din hud att skina!

5. Skapa en rutin för din hud

  • Rengör alltid dina händer innan du påbörjar din hudvårdsrutin, för att undvika att smuts från händerna hamnar i ansiktet.

  • Det samlas mycket bakterier i handdukar. Byt därför handduk ofta eller köp små sminkhanddukar i frotté som du byter dagligen.
  • Det är viktigt att komma ihåg att när vi pratar hudvårdsrutin ska produkterna alltid appliceras på både ansikte, hals och dekolletage.

  • För att undvika att förstärka negativa linjer ska du aldrig dra huden nedåt. När du applicerar dina produkter ska du alltid jobba nerifrån och upp eller inifrån och ut, oavsett om du använder bomulls-pad eller dina fingrar för att applicera produkten.

  • Har du svårt att veta hur länge du ska vänta mellan applicering av de olika produkterna? Vi rekommenderar att du gör hela rutinen i ett flow, då produkterna alltid är lättare att applicera på lätt fuktad hud.

Här Hittar du oss

Nygatan 17,
702 11 Örebro

Kontakt